Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
POVEĆANE DNEVNICE pripadnicima Vojske Srbije

Foto: Tanjug

POVEĆANE DNEVNICE pripadnicima Vojske Srbije

Vlada Republike Srbije povećala je dnevnice pripadnicima Vojske Srbije. Umesto 800 dinara, od sada će vojnici dobijati 1.100 dinara za pojačano angažovanje, za rad na terenu, za rad onih koji najviše i najteže rade.

Srbija
Izvor: Tanjug

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da su, u skladu sa naređenjem vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, radna grupa i Ministarstvo odbrane dali odgovarajuće predloge Vladi kako bi se poboljšao materijalni položaj svih pripadnika vojske.

"Nastavićemo da poboljšavamo i pojačavamo položaj svih pripadnika naše vojske, a posebno onih koji rade najteže i najodgovornije poslove", rekao je Vulin.

Prvi put, što se do sada nikada nije dešavalo, kaže Vulin, obezbeđena je solidarna pomoć za rođenje deteta.

"Ona će se isplaćivati i svakom pripadniku vojske, do sada to jednostavno nije bio slučaj, a od sada prosečna zarada će biti uplaćena svakom pripadniku vojske koji obraduje svoju porodicu, ali i našu zemlju i našu vojsku rođenjem novog deteta", naglasio je Vulin.

Vulin je naglasio da će se položaj pripadnika Vojske Srbije poboljšavati.

"Kao što jačamo i organizujemo armiju, tako se trudimo da i naši pripadnici žive bolje, da njihove porodice žive bolje i da se osećaju boljim i poštovanijim. Njihova Srbija ih voli, a ovo je način da im to i pokažemo", zaključio je Vulin, a saopštilo je Ministarstvo odbrane.