Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
POVEĆANJE DO KRAJA GODINE? Plate u javnom sektoru veće do 10 odsto

Ilustracija: tf.rs

POVEĆANJE DO KRAJA GODINE? Plate u javnom sektoru veće do 10 odsto

Premijer Aleksandar Vučić je u Odžacima najavio da bi plate u javnom sektoru do kraja godine mogle biti povećane i za 10 odsto. Poručuje da će porez na plate biti smanjen, iako kaže da to nije lako.

Srbija
Izvor: Tanjug

"Ne govorimo više o dva, tri, pet odsto, biće, a nadam se da ćemo imati snage, pre kraja ove godine, možda i za neki mesec, povećanje plata u javnom sektoru za deset odsto. Takođe, povećaćemo minimalac, a očekujemo i povećanje plata u privatnom sektoru, koji već lagano sustiže one u javnom sektoru", rekao je Vučić u Odžacima, gde je prisustvovao otvaranju novog pogona fabrike "Magna siting".

Sve to je, kako je naveo, urađeno i moći će da se uradi zahvaljujući ozbiljnosti programa koji je sprovođen.

Nismo obmanjivali građane, radili smo teške stvari, ali smo time omogućili bolji život, zaključio je Vučić.

Odluka o smanjenju poreza na rad nije laka, ali će toga biti, ne mnogo, ali će biti, poručio je Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara o smanjenju poreza i doprinosa na rad, naveo je da će to biti možda jedan-dva odsto, ali da će svakako biti smanjenja, dok će na drugoj strani, ponovio je, plate u javnom sektoru biti povećane, možda već u septembru ili oktobru.

To sve omogućeno je dobrim finansijskim rezultatima, što podrazumeva, recimo, da je s jučerašnjim danom suficit u državnoj kasi bio 23 milijarde, umesto 80 milijardi deficita, kako je bilo projektovano.

"Pa vi izračunajte koliko je to poboljšanje", poručio je premijer dodajući da se energetika "podigla", rudarstvo takođe...

Prerađivačka industrija se dalje podiže, građevinarstvo isto tako, nema problema, samo ćemo juriti da pređemo tri odsto kolika je projekcija rasta MMF-a i verujem da ćemo to postići, naveo je Vučić.