Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
POVREDIO SE NA RADNOM MESTU, a gazda "sredio" inspektorski izveštaj!

Dejan Janković/ Foto: facebook.com

POVREDIO SE NA RADNOM MESTU, a gazda "sredio" inspektorski izveštaj!

Dejan Janković, koji je povredio kičmu na poslu, tvrdi da je gazda firme u kojoj je radio u kafani "sredio" izveštaj sa inspektorom rada!

Srbija
Autor: Nova borba

Nova borba je ranije pisala o slučaju Dejana Jankovića iz Beograda, koji je ozbiljno povredio kičmu tokom obavljanja svakodnevnih radnih obaveza na farmi pilića "Pile prom Ćirković" u Valjevu, što je potvrdio svojom dijagnozom i specijalista neurohirurgije.

Tada je njegov gazda, Vladimir Ćirković, pokušao da mu poštom uruči otkaz u dva navrata, što je Janković odbio da potpiše. Mesec dana nakon tih dešavanja, teško povređeni radnik dobio je odgovor od Inspekcije rada, u vidu izveštaja, nakon koga je ostao u šoku.

"Kada sam se malo smirio pročitao sam ga nekoliko puta i prvo što sam pomislio jeste da je taj izveštaj sastavljen negde u kafani", ističe Janković za Novu borbu i dodaje da mu je gazda farme na kojoj je radio posalo poruku u kojoj je napisao da povređenom radniku firma ne duguje ništa od para i da mu je sve isplatio, a Janković za naš portal tvrdi da je to gnusna laž.

"On je rekao inspektoru da me je zvao putem pošte da se vratim na posao što je još jedna laž, a ja sam javio inspektoru i ujedno sam pisao i Ministarstvu rada da mi je poslodavac oduzeo službeni telefon i da je promenio bravu na prostoriji gde sam boravio na farmi", sa nevericom nam govori Janković.

U inspektorskom izveštaju se navodi da Janković nije radio prekovremeno, a radnik sa teškom povredom kičme tvrdi da je inspektor tu informaciju dobio od poslodavca, te da poseduje snimak od koleginice iz računovodstva u kome i ona govori da se na toj farmi radi četiri dana po 12 časova dnevno.

"Ja sam spavao na farmi i radio sam svaku smenu. Dodatno sam noću buđen zbog alarma, tako da je meni smena trajala 18 sati, a u ugovoru stoji nedeljno 40 sati nedeljno", kazao je Janković uz opasku da je on nedeljnu normu radnih sati odrađivao za bukvalno dva dana.

Naš sagovornik tvrdi da se žalio i kod Srpske Napredne Stranke, te da mu je jedna pravnica tamo rekla da nije trebao da se oslanja na inspekciju, već da je trebao da tuži poslodavca.

"Pa zar je to vlast i odakle da ga tužim kada nemam para za osnovne životne potrebe?", reči su Dejana Jankovića koji tvrdi da ne može da veruje u kakvoj neuređenoj zemlji živimo.