Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
POZNATI GLUMAC REJF FAJNS DOBIO SRPSKI PASOŠ: Hvala što ste me prihvatili

Foto: Tanjug

POZNATI GLUMAC REJF FAJNS DOBIO SRPSKI PASOŠ: Hvala što ste me prihvatili

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas pasoš Republike Srbije britanskom glumcu i reditelju Rejfu Fajnsu.

Srbija
Izvor: RTS, Kurir

Fajns je na srpskom, zahvaljujući se na pasošu, rekao: "Hvala vam gospodine predsedniče. Nikada nisam mislio da ću postati Srbin. Sada izgleda jesam".

"Moj život obogaćen je vašom hranom, vinom, dobrotom i prijateljstvom. Hvala što ste prihvatili ovog Engleza u vašu otadžbinu. Ja sam počastvovan", naglasio je Fajns.

Predsednik Vučić uručio je slavnom glumcu pasoš i ličnu kartu Republike Srbije rečima: "Ovo je tvoj novi pasoš".

"Velika mi je čast što danas mogu da vam uručim ličnu kartu i pasoš Srbije. Obično ljudi kada govore o razlozima davanja nekome državljanstva ili zašto je neko zainteresovan da ga uzme, pronalaze, valjda polazeći od sebe, neke naopake razloge kao što su pare, politička povezanost. Ponosan sam što vam dajem ovaj pasoš što mnogo volite Srbiju i to je najvažnije", poručio je Vučić obraćajući se novom državljaninu.

Predsednik je rekao da zna da Fajns mnogo voli Srbiju još od snimanja prvog filma u našoj zemlji, gde dolazio već gotovo deceniju.

"Mi Srbi smo srećni što vas imamo za prijatelja, a sada i za sunarodnika. Ne samo zbog "Engleskog pacijenta", već i onoga što ste radili i što radite za i u našoj zemlji", istakao je Vučić.

Vučić je rekao da su on i građani Srbije srećni i ponosni do neba što je Fajns postao građanin Srbije, te najavio da će mu uzvratiti pažnjom, ljubavlju.

"Dobrodošli u Srbiju, sada ćete vi uvek biti domaćin u Srbiji, a nikada više gost", naglasio je Vučić.