Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PRAVOSLAVNA SLOGA: Odnosi Srbije i Rusije najbolji u savremenoj istoriji

Foto: RTS

PRAVOSLAVNA SLOGA: Odnosi Srbije i Rusije najbolji u savremenoj istoriji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, tokom sastanka sa predsednikom Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije Vjačeslavom Volodinom, poručio je da je zvanični Beograd ponosan na odnose Srbije i Ruske Federacije

Srbija
Izvor: Tanjug

Predsednik Vučić je sa Volodinom razgovarao o odnosima dveju zemalja, srpskog parlamenta i ruske Državne dume.

"Mi gajimo iskrene odnose prema Ruskoj Federaciji i ponosimo se našim prijateljstvom. Srbija je mala zemlja, ali je umela da sačuva svoju nezavisnost. Hvala Ruskoj Federaciji što nije na nas vršila pritiske i što nije podržala prijem takozvanog Kosova u Unesko", istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin zahvalio je predsedniku Vučiću što radi na jačanju odnosa Srbije i Rusije.

Volodin je naglasio da dva parlamenta ostvaruju uspešnu saradnju na bilateralnom planu, o čemu svedoči drugo zasedanje Komisije za saradnju između Narodne skupštine Republike Srbije i Državne dume Ruske Federacije.

Dvojica zvaničnika su razgovarala o saradnji na ekonomskom planu i nastupu na trećem tržištu u namenskoj industriji, kao i o izgradnji infrastrukture.

"Republika Srbija će raditi na jačanju privredne saradnje sa Rusijom, kako bismo iskoristili pogodnosti koje pruža Sporazum o slobodnoj trgovini", istakao je predsednik Vučić.

Vučić je predsednika ruske Državne dume informisao o toku ekonomskih reformi i stvaranju poslovne klime u Srbiji i naglasio da su ruske investicije u Srbiji dobrodošle.

Predsednik Vučić je zahvalio na dobrom aranžmanu u vidu nabavke vojne opreme koja je Republici Srbiji omogućila dugoočekivanu modernizaciju.

"U oblasti odbrane obezbeđen je kontinuitet i novi kvalitet saradnje što se u značajnoj meri odražava na vojnotehničku i vojno-vojnu saradnju", zaključio je predsednik Vučić, saopštila je Služba za informisanje predsednika Republike.

Na početku sastanka predsednik Srbije poručio je na ruskom jeziku Volodinu da se oseća kao kod kuće.

"Osećajte se kao kod kuće. Apsolutno sam ubeđen da možemo da produbimo saradnju", rekao je Vučić Volodinu na ruskom jeziku, na početku susreta.

Volodin boravi u Beogradu sa delegacijom povodom drugog zasedanja Komisije za saradnju Skupštine Srbije i Državne dume Ruske Federacije.