Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Predsednik opštine smanjio platu sebi i saradnicima za 50.000

Dinari, ilustracija/ YT printscreen

Predsednik opštine smanjio platu sebi i saradnicima za 50.000

Predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić smanjio platu sebi, zameniku i predsedniku Skupštine za 50.000

Srbija
Izvor: Tanjug

Novoizabrani predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić smanjio je platu sebi, zameniku predsednika i predsedniku Skupštine za po 50.000 dinara. Sa novoutvrđenim koeficijentom plata ovih funkcionera iznosiće 76.811 dinara.

Ćirić je ovu odluku doneo rukovodeći se merama štednje koje sprovodi Vlada Srbije i zatečenim stanjem u opštinskom budežetu, saopštila je pres služba opštine Trstenik.

Ćirić smatra da u vremenima kada Vlada Srbije zahteva od svih građana da štede, takvo ponašanje mora prihvatiti i lokalna samouprava:

- Naš je osnovni zadatak da radimo u interesu građana trsteničke opštine i da sa pažnjom dobrog domaćina raspolažemo budžetskim sredstvima - istakao je on.

Odbornici Skupštine opštine Trstenik na jučerašnjoj, trećoj, sednici verifikovali su mandate novih odbornika. U odnosu na prethodnu sednicu Skupštine došlo je i do promene odnosa snaga u odborničkim klupama.

Prelaskom jednog odbornika Narodnog pokreta Srbije u redove Srpske napredne stranke, sada SNS ima 20 odbornika, NPS 13, SPO 6, SDS 5, SPS 4 i Srpsko-ruski pokret ima jednog odbornika.

Većinu u Skupštini opštine Trstenik sada formira 30 odbornika; 20 iz Srpske napredne stranke, 6 iz Srpskog pokreta obnove i četiri iz Socijalističke partije Srbije.

Opoziciju čine 13 odbornika Narodnog pokreta Srbije, petoro iz Socijaldemokratske stranke i jedan odbornik Srpsko-ruskog pokreta.