Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Predsednik Panafričkog parlamenta: Afričke države PODRŽAVAJU TERITORIJALNI INTEGRITET Srbije

Foto: Tanjug

Predsednik Panafričkog parlamenta: Afričke države PODRŽAVAJU TERITORIJALNI INTEGRITET Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Panafričkog parlamenta Rodžer Nkodo Dang razgovarali o proširivanju saradnje Srbije i afričkih država.

Srbija
Izvor: mondo.rs

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Panafričkog parlamenta Rodžer Nkodo Dang istakli su da je tradicionalno prijateljstvo, koje su afričke zemlje nekada razvijale sa Jugoslavijom, a danas sa Srbijom, odlična osnova za uspostavljanje snažne ekonomske saradnje.

Nikolić je istakao da, iako Srbija odlučno ide putem evrointegracija, to je ne sprečava da ostvari punu saradnju sa svim drugim državama koje umeju u toj saradnji da prepoznaju zajednički interes, prenela je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Srbija je država koja svojim partnerima može mnogo toga da ponudi, a srpske kompanije su potpuno spremne da sav svoj potencijal iskažu na afričkom tržištu, naglasio je Nikolić.

Predsednik Panafričkog parlamenta je rekao da afričke države podržavaju teritorijalni integritet Srbije, jer bi sve drugo bilo protivno principima međunarodnog prava i stvorilo presedane koji bi bili jako opasni po veliki broj država u Africi.

On je informisao Nikolića da će se sledeće godine potpisati Memorandum o saradnji između Narodne skupštine Srbije i Panafričkog parlamenta.