Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PREDSEDNK NIKOLIĆ POSLE RAZGOVORA SA EULEKS: Evropa će nas sve više pritiskati DA PRIZNAMO KOSOVO!

Tomislav Nikolić/ Foto: srbijadanas.com

PREDSEDNK NIKOLIĆ POSLE RAZGOVORA SA EULEKS: Evropa će nas sve više pritiskati DA PRIZNAMO KOSOVO!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić misli da je pred našom zemlja velika borba za očuvanje južne pokrajine u sastavu Srbije, a samim tim i za teritorijalnu celovitost Srbije.

Srbija
Izvor: RTS

"Imaćemo, izgleda. od nekih evropskih institucija otvoreni udar na pokrajinu Kosovo i Metohiju pod željom da valjda i mi shvatimo ili nekako prihvatimo da je to država", rekao je Nikolić u Galeriji SANU komentarišući sonoćnji razgovor predstavnika Euleksa sa našim državnim vrhom.

Nikolić je rekao da je s njegove strane razgovor bio otvoren, a da šefca misije Euleksa na Kosovu Metohji Aleksandra Papadopulu nije rekla ništa što ne bi smelo, sa stanovišta njenog evropejstva, da se objavi.

"Meni nije jasno zašto je stavila embargo... Ja mislim da ako razgovaram sa predstavnikom Euleksa, mediji to moraju da znaju. Mislim da je pokazala kako izgleda demokratija u organizacijama kada misle da neka istina neće da se svidi onima koji će tu istinu da pročitaju", rekao je predsednik Nikolić.

Čini se da se Nikolić sada kaje, pošto je naglasio da ne bi ni razgovarao sa Papadopulu da je znao da ona ne želi da se objave detalji susreta.

"Ne bih sa njom razgovarao uopšte da je rekla da nećemo ništa da objavimo iz tih razgovara. A opet s druge strane, svakako da ću da razgovaram sa predstavnikom Euleksa, iako su se pohvalili da su smanjili broj osoblja i da je već polovina zaposlenih u Euleksu sa KiM", rekao je Nikolić.