Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Predstavnici sindikata Fijata u petak s Vučićem

Foto: www.archiproducts.com

Predstavnici sindikata Fijata u petak s Vučićem

Predstavnici sindikata kragujevačkog Fijata u petak će se sastati sa premijerom Aleksandrom Vučićem sa kojim će razgovarati o novonastaloj situaciji u fabrici nakon odluke da jedna smena bude ukinuta, a radnici otpušteni.

Srbija
Izvor: N1

Predsednik sindikata FCA Srbija Zoran Marković istakao je da do petka neće biti novih pregovora sa poslovodstvom.

Nakon odluke da bude ukinuta jedna smena u Fijatu bez posla će ostati oko 1.500 ljudi.

U dosadašnjim pregovorima sa rukovodstvom, kako je Marković ranije istakao, postignut je izvesni napredak oko načina i visine socijalnog programa za odlazak radnika ali nije postignut konačni dogovor.

"Insistirali smo da se u rešavanje problema uključi i premijer Srbije, jer je Vlada Srbije vlasnik 33 odsto kapitala u kompaniji u Kragujevcu. Na sastanku se očekuje i učešće predstavnika kompanije FCA Srbija", rekao je predsednik Samostalnog sindikata FCA Srbija u Kragujevcu Zoran Marković na konferenciji za novinare.

On je ocenio da bi ukidanje jedne smene izazvalo "socijalnu bombu u Kragujevcu", jer bi time bili pogođeni i zaposleni u kooperantskim firmama, što sa radnicima Fijata čini 1.500 ljudi koji bi ostali bez posla.

"Spas za kompaniju u Srbiji je samo početak proizvodnje novog modela vozila, rusko tržište nije nešto što bi moglo da spase jednu smenu ili dugoročno poslovanje", rekao je Marković i dodao da sindikat očekuje da vlada kaže kada će početi proizvodnja novog modela.