Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PREMIJER SAGLASAN da se ispita fondacija Dragice Nikolić

Foto: supruga.predsednik.rs

PREMIJER SAGLASAN da se ispita fondacija Dragice Nikolić

Premijer Aleksandar Vučić složio se sa predlogom lidera radikala Vojislava Šešelja da se ispitaju putevi novca u Fondaciji supruge predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Srbija
Izvor: Kurir, NB

Aleksandar Vučić se složio sa zahtevom Vojislava Šešelja da se otkrije odakle stiže i kako se troši novac humanitarne organizacije Nikolićeve supruge.

Šešelj je tokom skupštinskog zasedanja govorio o netransparentnosti fondacije Dragice Nikolić, a Vučić je uveren da je sve čisto.

“Ako vi imate ikakvu sumnju, recite nam da je novac potrošen drugačije. Video sam samo mnogo majki i mnogo dece da se raduju onome što je ona uradila. Najlakše je to potcenjivati. Ali nemam ništa protiv da se fondacija supruge predsednika ispita, pa ćemo bez problema da proverimo gde je i kako otišao svaki dinar, ali uveren sam da je na potpuno čist način sve urađeno” poručio je Vučić lideru SRS.

Da fondacija treba da radi transparentije kažu u kancelariji Poverenika za informacije od javno značaja, prenosi “Kurir”.

– Na privatne fondacije se ne primenjuje Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, pa one formalno nemaju obaveze koje su ovim zakonom propisane za organe vlasti u pogledu prava javnosti da to zna. Nezavisno od toga, činjenica je da se radi o fondaciji supruge predsednika Srbije, koja upućuje na to da bi bilo dobro da je rad fondacije transparentan – poručeno je Kuriru. Takođe, iz kabineta poverenika je zaključeno da se „već duže vreme legitimno otvara pitanje o promeni zakona i propisivanju obaveze transparentnosti finansiranja ovakvih organizacija“.