Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Premijer zaštitio MARIJANA I MAJU: Maja me je zvala, JEDVA GOVORI

Foto: N1

Premijer zaštitio MARIJANA I MAJU: Maja me je zvala, JEDVA GOVORI

Prema rečima predsednika Vlade Aleksandra Vučića, svi su oćutali da se poslanik Marijan Rističević izvinio.

Srbija
Izvor: b92.net

"Velika je i važna stvar to što se izvinio, ne zato što je nekoga uvredio, već zato što se u tu temu ulazi. Međutim, to je prema objektivnim aršinima stotinu puta manje od onoga što se dešavalo ranije“, kaže Vučić.

Kako kaže, sve je krenulo pre tri dana kada se u „skupštini dogodilo nešto što nije nikada, a bilo je i svađa i tuča i da se okrznete u prolazu, ali nije bilo da cela poslanička grupa dođe do druge i hoće da se obračuna“.

"Kao da hoće da se tuku ili da dobiju batine. Niko u srpskoj javnosti nije smeo da postavi pitanje šta vi radite tu, imate svoje mesto u sali, šta radite kod poslaničke grupe koja je deset puta veća od vas. Jedna njihova poslanica je pljunula Rističevića, toga nikada nije bilo, bilo je polivanja, ali pljuvanja ne, barem se ja ne sećam, zatim su mu psovali majku nepokretnu“, navodi premijer.

Vučić ističe da su svi rekli da je „reč o sukobu poslanka te i te grupe i naprednjaka Marijana Rističevića, a Rističević je žrtva brutalnog napada“.

„Sutradan se Rističević umešao u nešto u šta nije smeo pa se izvinio. Lažu u svim novinama da vređa dete i roditelje“, navodi on.

Premijer je tokom svog obraćanja na obeležavanju 100 dana rada novog saziva Vlade Srbije rekao da opocija "ne može istinom protiv SNS-a jer nema argumente", pa se onda na ovaj način napada Rističević

On je istakao da je „Maja Gojković veoma uznemirena“ da ga je zvala sinoć, a on nju jutros, da vrlo teško govori, da mu deluje da je plakala i da razmišlja da li može da nastavi da radi.