Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Preminuo Milorad Mandić Manda

Foto: pritnscreen

Preminuo Milorad Mandić Manda

​Naš poznati glumac Milorad Mandić Manda premino je danas na bini Ustanove kulture “Vuk Karadžić”.

Srbija
Izvor: NB, Blic, B92.net

Manda je preminuo dok je trajala premijera dečije predstave “Petar Pan”. Njemu je prvo pozlilo na sceni, a mediji su javili da je u toku reanimacija. Manda je preminuo sat kasnije.

- Predstava je počela normalno i sve je bilo u redu prvih 15 minuta, a onda je na scenu izašao Manda u ulozi Kapetana Kuke samo je odjednom pao na pod. Mi smo mislili da je to sve deo predstave, a onda su se u sali upalila svetla i shvatili smo da nešto nije u redu – prenosi “Blic” izjavu majke koja ja sa detetom gledala predstavu.

Milorad Mandić Manda preminuo je u 56. Godini života, a rodio se u Beogradu 3. Maja 1961. godine.

Diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Nakon diplomiranja je postao član beogradskog dečjeg pozorišta „Boško Buha“. Godine 1989. je snimio više od 270 epizoda emisije „Bajka za laku noć“ koje su se emitovale na nacionalnoj televiziji.

Od 1989. do 1995. je vodio emisiju za decu „S one strane duge“, što ga je uz Branka Kockicu, učinilo jednim od najpopularnijih dečjih glumaca i zabavljača.

Od 1995. je vodio emisiju „Više od igre“ na RTV Pink.

Milorad Mandić je igrao u brojnim srpskim filmovima. Najzapaženija uloga mu je u filmu Srđana Dragojevića „Lepa sela lepo gore“.

Bio je voditelj kviza „Uzmi ili ostavi“, koji se prikazivao na televiziji B92, a vodio je i kviz „Ja volim Srbiju“, koji se prikazivao na Prvoj srpskoj televiziji.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.