Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PREOKRET U UN Amerikanci "JEREMIĆ je NAJBOLJI KANDIDAT"

Foto: twitter.com/jeremic_vuk

PREOKRET U UN Amerikanci "JEREMIĆ je NAJBOLJI KANDIDAT"

​Ugledni svetski list „Vol strit žurnal (VSŽ)“ piše da je najbolji kandidat za mesto generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić.

Srbija
Autor: NB

Njujorški list danas piše kako je trenutno favorit za pobedu bivši slovački šef diplomatije Miroslav Lajčak, a spominju i kandidatkinju Bugarske Irinu Bokovu, kao i portuglaskog kandidata i bivšeg premijera te zemlje Antonija Gutereša. Međutim, VSŽ je svakom od kandidata našao manu, od toga da su služili u komunističkim režimima, do toga da su najviše obrazovanje stekli u Moskvi.

Kako piše taj list, jedini od top kandidata koji zaslužuje pohvale je kandidat Srbije Vuk Jeremić. U tekstu se navodi da on ima menadžerske sposobnosti da reformiše UN, da je mlad, kao i da je bio jedan od vodećih političara zaslužnih za rušenje režima Slobodana Miloševića.

Dodaju da Jeremić razume posao i da je to pokazao dok je bio generalni sekretar skupštine, kada se založio da funkcioneri UN predaju godišnje finansijske izveštaje, kako bi se sprečila korupcija, koja je prema pisanju lista, uzela maha za vreme Kofija Anana.

Nakon poslednje kruga glasanja u UN Vuk Jeremić zauzima treću poziciju.