Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Prepucavanja SNS i DS: Čija je KOMUNALNA POLICIJA?

Foto: nsportal.rs

Prepucavanja SNS i DS: Čija je KOMUNALNA POLICIJA?

Novosadski odbor SNS odbacio je danas optužbe DS da su od komunalne policije u tom gradu napravili "partijsku parapoliciju", ocenjujući da su to činile demokrate.

Srbija
Autor: 021

U odgovoru demokratama na optužbu da od komunalne policije prave partijsku parapoliciju i imaju potpunu kontrolu u upravljanju i nadzoru nad njenim radom, naprednjaci su naveli da su demokrate sa svojim koalicionim partnerima podredili policiju, vojsku, organe državne i vojne bezbednosti i rukovodstva mnogih javnih preduzeća isključivo svojim uskostranačkim interesima u borbi protiv političkih neistomišljenika, a sa ciljem opšte pljačke i otimačine.

"Upravo demokrate mogu da objasne način na koji se formira parapolicija. Ako neko ima iskustva u tome, to su onda demokrate sa svojim partnerima... Srećom po Srbiju, međusobna ljubav stranaka članica DOS-a nije dugo trajala, pa je država krenula napred putem napretka i evrointegracija", naveli su novosadski naprednjaci.

SNS navodi da se građani Novog Sada dobro sećaju trenutka kada je formirana komunalna policija i načina na koji je zaposleno prvih nekoliko desetina policajaca koji su, navode, bili isključivo članovi stranaka tadašnje koalicije, koju je predvodila DS.

Komunalne su građani uglavnom mogli da primete po lokalnim kafićima, tvrde naprednjaci, a velika većina prijava građana bila je odbačena uz obrazloženje da komunalna policija nije nadležna za rešavanje tih problema.

Naprednjaci tvrde da se od pre četiri godine, kad su oni došli na vlast, situacija promenila čemu svedoče i rezultati na terenu.

Novosadske demokrate su ranije danas ocenile da gradska vlast u Novom Sadu, predvođena SNS, SPS i LSV, pokušava da pretvori komunalnu policiju u svoju "partijsku parapoliciju", u prilog čemu su naveli da su za članove Komisije za rešavanje pritužbi na rad komunalne policije izabrani isključivo predstavnici vlasti, a nijedan predstavnik opozicije ili nezavisnih institucija.

Time je, tvde, blokiran i poslednji mehanizam demokratske i građanske kontrole nad organom na čiji rad su građani i čitava javnost imali mnogo primedbi.

"Sada će gradska vlast u svojim rukama držati potpunu kontrolu u upravljanju i nadzoru nad radom Komunalne policije, što je u suprotnostima sa temeljnim principima jednog demokratskog društva i uređene lokalne zajednice", navodi DS u saopštenju.