Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Presuda Miroslavu Miškoviću 20. juna

Foto: porota.rs

Presuda Miroslavu Miškoviću 20. juna

Izricanje presude vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću zakazano je za 20. jun nakon što mu je u Specijalnom sudu u Beogradu danas okončano suđenje povodom optužbi da je oštetio putarska preduzeća i utajio porez.

Srbija
Izvor: N1

Tužilaštvo za organizovani kriminal je u završnoj reči zatražilo da sud osudi Miškovića na kaznu od 12 godina zatvora i novčanu kaznu, do je Miškovićeva odbrana tražila oslobađajuću presudu.

Mišković je danas u svojoj završnoj reči rekao da očekuje oslobađajuću presudu, "jer od toga zavisi da li će pravosuđe u Srbiji krenuti ka Evropi".

Vlasnik Delte smatra da je uhapšen samo da bi se u državi stvorila atmosfera da je Srbija rešila sve probleme, trvdeći da su optužbe protiv njega apsurdne i da se kose sa logikom.

Prethodno je Miškovićev branilac Zdenko Tomanović tokom jednočasovnog izlaganja završne reči obrazlagao stav da tužilaštvo traži osudu samo na osnovu utiska, a bez dokaza.

Miškoviću se sudi za pomaganje sinu Marku u utaji poreza po odbitku od kapitalnog dobitka iz poslovanja putarskih preduzeća, a optužen je i za krivično delo zloupotreba službenog položaja zbog navodnog izvlačenja para iz putarskih preduzeća.

Marko je osuđen zbog utaje poreza na tri i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara, uz obavezu da njegovo preduzeće "Merainvest" plati porez od oko 320,3 miliona dinara, dok je oslobođen optužbi da je oštetio putarska preduzeća.

Mišković i njegov sin Marko bili su uhapšeni u decembru 2012. godine.