Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PRETE LI NAM OPET POPLAVE Izlili se potoci u Toplici

Foto: SRNA

PRETE LI NAM OPET POPLAVE Izlili se potoci u Toplici

Vanredna situacija u Tutinu i Sjenici, poplavljena i prokupljačka sela

Srbija
Izvor: Informer/ Telegraf

Ukoliko se nastave padavine, voda može da ugrozi i domaćinstva. Za sada je reka Toplica u svom koritu.

Iz Sektora za vanredne situacije u Prokuplju je potvrđeno da je izlivanje zabeleženo u okolnim prokupačkim selima, Lukovskoj Banji kod Kuršumlije i u nekoliko sela u Opštini Žitorađa. Vatrogasci reaguju na sve prijave i odmah izlaze na teren, a trenutno su ekipe u Žitorađi i Lukovskoj Banji.

U većem delu Srbije danas će doći do obilnijih padavina koje mogu da uslove i izlivanje na određenim vodotocima, na šta upozorava i Meteoalarm. Na njihovom sajtu jug zemlje obeležen je crvenom bojom, dok su istok i jugo-istok obojeni narandžastom.

“Putevi Srbije” su saopštili da je zbog izlivanja reke Vidonjak obustavljen saobraćaj na deonici Tutin-Mehov Krš u Raškoj.

Obilna kiša koja neprekidno pada više od 15 sati na teritoriji opštine Tutin izazvala je poplave na više lokacija u užem centru grada. Reka Vapa poplavila je desetak domaćinstava i pomoćnih objekata u delu opštine Sjenica zbog čega je proglašena vanredna situacija.

Ribarska reka izlila se i ugrozila oko 20 domaćinstava u okolini Kruševca.

Četiri porodice evakuisane su u opštini Tutin zbog izlivanja reka, a u toku je evakuacija još nekoliko porodica, javio je RTS.

U Tutinu je poplavljeno više lokacija u centru grada, a lokalni put Tutin - Mehov krš neprohodan je za saobraćaj, zbog izlivanja reke Vidonjak. Poplavljena su i dvorišta tutinskih srednjih škola, pa danas neće biti nastave dok se ne saniraju posledice. Ekipe javnih preduzeća "Novi Pazar put" i "Gradac", kao i veliki broj građana su na terenu i u toku je sanacija.