Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PRETI MU ZATVOR: Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji NIJE PRIJAVIO NAČIN FINANSIRANJA

Foto: Printscreen

PRETI MU ZATVOR: Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji NIJE PRIJAVIO NAČIN FINANSIRANJA

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji Jonez Musliju osuđen je u Prekršajnom sudu u Beogradu na novčanu kaznu od 40.000 dinara po prekršajnoj prijavi Agencije za borbu protiv korupcije.

Srbija
Izvor: Tanjug

Ukoliko ne plati kaznu, Muslijuu preti zatvorska kazna.

Musliju nije Agenciji dostavio podatke o načinu finansiranja svog političkog subjekta na čijem je takođe čelu — Pokret za demokratski proces Bujanovac, u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih aktivnosti, zbog čega je Agencija podnela prijavu protiv njega.

Presuda je doneta 2016. godine, a Musliju nije na nju podneo žalbu Prekršajnom apelacionom sudu, pa je time presuda postala pravosnažna i izvršna, rekao je Ilić.

Kako nije u zakonom predviđenom roku platio kaznu, sud je pokušao naplatu prinudnim izvršenjem — blokadom novčanih sredstava.

Kako ni to nije bilo moguće, sud je doneo rešenje o zameni novčane kazne u kaznu zatvora, gde se svakih hiljadu dinara menja danom zatvora.

Musliju i dalje može da plati kaznu od 40.000 i neće ići u zatvor, napomenuo je Ilić ističući da se ovaj princip odnosi na sve građane Srbije.

Pošto je u pitanju prijava Agencije za borbu protiv korupcije, za postupanje po njoj je nadležan Prekršajni sud u Beogradu.

Bujanovački mediji su juče izazvali zabunu pišući da je Musliju pomenutu kaznu izrekao Prekršajni sud u Beogradu zbog isticanja Albanske zastave na zgradi Saveta u Bujanovcu, za šta taj sud inače nije mesno nadležan.