Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PRETI ZAKONIMA FIZIKE: Poslanica SNS na dva posla u ISTO VREME!

Dragana Barišić/ Foto: YT printscreen

PRETI ZAKONIMA FIZIKE: Poslanica SNS na dva posla u ISTO VREME!

Dragana Barišić ima pun fond radnih sati u kruševačkoj bolnici, a stigla je i na 167 sednica Skupštine Srbije u prošloj godini.

Srbija
Izvor: Blic

Sudeći prema evidenciji, narodnoj poslanici SNS iz Kruševca Dragani Barišić pošlo je za rukom da u isto vreme obavlja dužnosti bolničkog psihijatra sa punim fondom radnih časova i narodne poslanice.

Prema svaničnim podacima, ona je bila prustna na 167 sednica Skupštine Srbije, a u izveštaju Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje stoji da radna lista doktorice Barišić sa Psihijatrjskog odeljenja u Opštoj bolnici Kruševac sadrži pun fond časova za svaki mesec tokom prošle godine.

"Sasvim je jasno da zaposleni koji obavljaju funkciju narodnog poslanika određeni deo vremena provodi u aktivnostima koji zahteva poslanička funkcija i da ne može biti prisutan na svom radnom mestu u kontinuitetu", stoji u izveštaju RFZO-a.

List "Blic" navodi i da je kontrolom utvrđeno da se odaci iz radne liste i obračunskih listića Dragane Barišić ne slažu.

U Agenciji za borbu protiv korupcije navode da je ta poslanica od aprila 2014. do januara 2016. godine od kruševačke Opšte bolnice primala 70.000 dinara mesečno, 27.000 kao poslanički dodatak u Skupštini Srbije i još 10.000 dinara kao članica UO Zavoda za javno zdravlje.

Izveštajom RFZO-a, utvrđeno je da je Barišićeva na stalnom radu u Skupštini Srbije, te da za taj posao prima 70.000 dinara.