Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PREVARILI 200 LJUDI: Platili razgovor za posao, a od poslodavaca NI TRAGA, NI GLASA

Ilustracija Foto: Pixabay.com

PREVARILI 200 LJUDI: Platili razgovor za posao, a od poslodavaca NI TRAGA, NI GLASA

Dali pare, došli iz cele Srbije na razgovor za posao u Beograd, a tamo zatekli praznu salu.

Srbija
Izvor: Kurir, NB

Radnici koji su se javili za posao u firmi “Wood max” kažu da su prevareni, jer su na ime prezentacije prilikom sklapanja ugovora za posao uplatili 470 dinara za troškove prezentacije posla i krenuli do Beograda iz raznih delova Srbije te tako potrošili još novca. Kada su došli na dogovoreno mesto, nije bilo ni prezentacije, ni poslodavaca.

Kako prenosi Kurir, radnici koji su im se javili, konkurisali su za neko od 139 novih radnih mesta u ovoj kompaniji "Wood max". Oni su mejlom nakon slanja CV-a obavešteni da odgovoraju firmi koja traži radnike, i da treba 28.08. da se pojave u beogradskom Domu sindikata, kako bi poslušali prezentaciju o poslu, a kasnije potpisali i ugovore o zaposlenju.

Na zakazano potpisivanje ugovora za posao trebalo je da ponesu pored radničke knjižice i lične karte i dokaz da su firmi uplatili 470 dinara na ime prezentacije posla. Međutim, kada su došli u zakazano vreme, u Domu sindikata nije bilo ni poslodavaca, ni prezentacije. Mejlom im je pre toga obećano i da će im taj novac biti vraćen ukoliko odustanu od sklapanja ugovora, a neki od njih potrošili su i po nekoliko hiljada dinara da bi iz raznih mesta u Srbiji stigli do Beograda.

Podaci agencije za Privredne registre Srbije pokazuju da je ta firma registrovana u Knjaževcu. Inače, oglasi za posao na raznim pozicijama u pomenutoj kompaniji, od rukovodećih, do mesta radnika u proizvodnji, postavljeni su na vodeće sajteve za traženje zaposlenja.