Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PREVAZIŠLI SAMI SEBE Poslanici vadili GOLE SLIKE, pa blokirali sve izlaze!

Foto: twitter.com

PREVAZIŠLI SAMI SEBE Poslanici vadili GOLE SLIKE, pa blokirali sve izlaze!

U skupštinskoj sali su na kratko bili blokirani svi izlazi. Skoro svi poslanici su bili na nogama.

Srbija
Autor: NB

Pravo opsadno stanje dogodilo se u Skupštini Srbije, kada su poslanici pokreta Dosta je bilo odlučili da iz protesta napuste salu.

Naime, poslanici DJB-a su krenuli ka izlazima sale, ali su poslanici Srpske napredne stranke organizovano stali na prolaze i na taj način blokirali put poslanicima koje predvodi Saša Radulović.

Sve je počelo kada je Marjan Rističević pokazao slike na kojima se vide obnažene žene i na njima hrana, optužujući da su na takav način ponižavali žene neki bivši režimi.

Na to se pobunila poslanička grupa DJB, a njeni članovi su se uputili prema izlazu. Međutim, predomislili su se i došli do Marjana Rističevića, stali ispred njega i počeli da aplaudiraju.

Ubrzo su reagovali poslanici SNS-a koji su izašli iz poslaničkih klupa i stali na prolaze.

Foto: twitter.com

Došlo je i do vređanja, da bi na kraju poslanici DJB napustili salu uz povike da je sramotno da neko pokazuje takve fotografije u parlamentu.

Predsednica parlamenta Maja Gojković je rekla da je sramotno to da neko na takav način obesmišljava rad Narodne skupštine i da ona to neće dozvoliti. Ona je u celoj gužvi proglasila pauzu od deset minuta, ali na nju nije izašao niko osim poslanika Dosta je bilo koji su pauzu iskoristili da "tvituju" o ovom događaju.