Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Previše polemisali: Mićunović zakazao nastavak za ponedeljak

Foto: Tanjug

Previše polemisali: Mićunović zakazao nastavak za ponedeljak

Predsedavajući na današnjoj konstitutivnoj sednici Dragoljub Mićunović zakazao je nastavak te sednica za pondeljak.

Srbija
Autor: NB

Nakon serije replika on je odlučio da za danas posalnici završe sa radom. Njemu je prišla, buduća predsednica skupština Maja Gojković koja je s njim razgovarala, ali on nije promenio odluku, a poslanici polako napuštaju salu.

Na konstitutivnoj sednici srpskog parlamenta mogu se čuti razne diskusije, a najmanje one o mestu predsednika o čemu bi trebalo da polemiše prethodnih nekoliko sati.


Zasedanje ulazi u 11. sat, a najviše su se razmenjivale međusobne optužbe naprednjaka i predstavnika koalicije DSS-Dveri koji su proteklih nekoliko sati bili najglasniji.


Polemika o svemu i svačemu počela je kada predsednica Demokratske stranke Srbije rekla da neće glasati za Gojkovićevu, pa su onda krenule međusobne optužbe nje i naprednjaka. Prozivali su je za ambasadorsko mesto, budne koje nosi, dok je ona SNS optužila za neraspisivanje izbora na Kosovu. Ona je potom Aleksandra Matrinovića optužila da je politički konvertit.

Posebnu etapu rasprava imao je takođe poslanik koalicije koalicije DSS-Dveri Đorđe Vukadinović sa šefom naprednjaka Aleksandrom Martinovićem koji ga je upitao da se odluči da li je Srbin ili Vlah, iako on lično nema ništa protiv Vlaha. Vukadinović je sa druge strane odgovorio da to kako je on ušao u parlament nije bitno i da on poziva na pristojnost.