Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"Prijateljski": UKRAJINSKI HULIGANI zapalili SRPSKU ZASTAVU!

Foto: facebook.com

"Prijateljski": UKRAJINSKI HULIGANI zapalili SRPSKU ZASTAVU!

Fudbalska utakmica između Ukrajine i Srbije koja je odigrana juče u Harkovu, bila je sve samo ne prijateljska.

Srbija
Izvor: Sputnjik, Novosti.rs

Iako u prijateljskim susretima fudbalskih reprezentacija rezultat često pada u drugi plan, juče je u Harkovu na utakmici između Ukrajine i Srbije uprvi plan "uletelo" nešto sasvim nesportsko.

Naime, taktika i uigravanje dveju reprezentacija u jučerašnjem prijateljskom meču ostali su u senci nemilih događaja na tribinama, koji su inicirali ukrajinski huligani.

Na delu stadiona gde je bio smešten "kop" sa najfanatičnijim navijačima Ukrajine, paljena je zastava Srbije. O tome je na svojoj fejsbuk stranici pisao i ukrajinski bloger Roman Sinicin, koji je istovremeno sve dokumentovao fotografijama.

Foto: facebook.com printscreen

„Odavno nisam video tako ’prijateljsku‘ atmosferu na tribinama tokom utakmice. Sa tolikom količinom pirotehnike, toliko vojnika antiterorističke operacije i paljenjem zastava gostujućeg tima“, naveo je bloger, koji je bio i svedok tog skandaloznog i sramnog čina.

Prema njegovim rečima, posle tih događaja „verovatno će Harkovu na duže vreme oduzeti pravo da bude domaćin utakmica koje igra reprezentacija“.

„Orlovi“ su tokom većeg dela meča dostojno parirali ekipi Andreja Ševčenka, ali su na kraju bili poraženi sa 2:0.