Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Prijava protiv Živkovića zbog utaje 18 miliona dinara

Foto: mc.rs

Prijava protiv Živkovića zbog utaje 18 miliona dinara

Poreska policija podnela je krivičnu prijavu protiv predsednika Nove stranke Zorana Živkovića zbog sumnje da je utajio gotovo 18 miliona dinara poreza, piše "Blic".

Srbija
Izvor: Blic

Kako prenosi beogradski list, u prijavi se navodi da je Živković porez utajio kao odgovorno lice preduzeća "Empresa" d.o.o.

Prijava je podneta osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, ali je potom prosleđena na nadležnost Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

"Prema nezvaničnim saznanjima, poreska policija sumnjiči Živkovića da je tokom 2014. godine, kada se nalazio na ovoj funkciji u 'Empresi', počinio krivično delo poreske utaje iz člana 229. stav 3, za koje je zaprećena kazna od dve do 10 godina zatvora", navodi beogradski list.

Kako dodaje "Blic", sumnja se da je poreska utaja nastala prilikom poslovne transakcije s vinom vrednim gotovo 90 miliona dinara, čiji promet, navodno, nije evidentiran u poslovnim knjigama.

List piše da u Poreskoj upravi Srbije nisu mogli da potvrde ovu informaciju, ali da je nisu ni demantovali.

Sam Živković je za "Blic" rekao da za celu priču prvi put čuje.

"Za ovo prvi put čujem, nikada nisam napravio poreski prekršaj, niti bilo kakvo krivično delo i ne znam zašto bi bila podneta krivična prijava protiv mene. Mogu biti u pitanju dve stvari, ili se radi o nečijoj grešci, ili je neka vrsta političkog obračuna", rekao je Živković za "Blic'.