Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Princ Čarls najskuplje platio proputovanje po Srbiji i regionu

Foto: Tanjug

Princ Čarls najskuplje platio proputovanje po Srbiji i regionu

Putovanje britanskog prestolonaslednika u region stajalo 94,5 hiljada funti, dok je let do Galipolja bio 74, a čarter do Malte 64 hiljade funti

Srbija
Izvor: B92.net

Britanski prestolonaslednik je protekle godine potrošio oko četiri miliona funti na putovanja, a najskuplji put je bio u zemljama bivše Jugoslavije.

Kako prenose ostrvski mediji, skoro stotinu hiljada funti je plaćen put za princa Čarlsa i vojvotkinju od Kornvola u Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru i samoproglašenu državu Kosovo.

Tokom godine je prinčevski par imao 56 putovanja širom sveta, a svako je koštalo više od 10.000 funti. Ukupni troškovi putovanja su bili oko četiri miliona funti, 1,1 milion manje nego prošle godine. Pola miliona je potrošeno na vožnje helikopterom.

Britanske medije ne brine cena dolaska u naš region, koliko im smeta to što je put vozom do Jorkšira plaćen 30.000 funti.

Iza putovanja u Srbiju, Hrvatsku i Crnu Goru (94,5 hiljada funti) se nalaze let do Galipolja (74 hiljade), čarter do Malte (64), poseta Nemačkoj (40) i putovanje princa Harija u Južnu Afriku za 38 hiljada funti.

Princ Čarls i njegova supruga Kamila su boravili u Srbiji sredinom marta ove godine, posetili su Beograd, a obišli su i srpsku crkvu na Kosovu i Metohiji.