Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PRIRODNE LEPOTE RUSIJE na izložbi u Novom Sadu

Foto: rgo.ru

PRIRODNE LEPOTE RUSIJE na izložbi u Novom Sadu

Izložba Foto-konkursa Ruskog geografskog društva „Najlepša zemlja“ biće otvorena od sutra u 19 časova u Kulturnom centru Novog Sada

Srbija
Autor: Glas Moskve

Foto-konkurs Ruskog geografskog društva „Najlepša zemlja“ je poseban projekat posvećen očuvanju izvorne prirode Rusije i negovanju brižljivog odnosa prema životnoj sredini, preko umetničkih fotografija.

Konkurs je prvi put organizovan 2015. godine, a prošle godine je na njemu učestvovalo čak 23.000 ruskih i stranih fotografa, koji su poslali 110 hiljada snimaka. U pravilima takmičenja nema ograničenja u odnosu na starosnu dob. Najstariji učesnik je imao 87, a najmlađi svega 5 godina. Glavni uslov je da fotografije moraju da budu snimljene na teritoriji Rusije, prenosi portal Glas Moskve.

Fotografije su razmatrane u sledećim nominacijama: „Narodi Rusije“, „Svet u našim rukama“, „Najlepša zemlja“, „Pejzaž“, „Životinje“, „Ptice“, „Makrosvet“, „Podvodni svet“, „Crno-bela priroda“, „Mladi fotograf“, „Nasleđe koje nestaje“, „Iskonska Rusija“, „Industrijski pejzaž“ i „Nagrada — simpatije publike“.

Radove učesnika su ocenjivali predsednik Ruskog geografskog društva Sergej Šojgu, kao i poznati fotografi i stvaraoci iz oblasti kulture, čuveni fotograf divlje prirode Segej Gorškov, generalna direktorka Muzeja Moskovskog kremlja Jelena Gagarina i režiser Timur Bekmambetov. Kako bi glasanje bilo nepristrasno, izbor radova je bio anoniman.

U ulozi žirija mogao je da se nađe svako ko je to poželeo, najbolja fotografija u nominaciji „Nagrada — simpatije publike“ birala se putem otvorenog glasanja na sajtu projekta.