Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Priština: EKSPLOZIJA u dvorištu Radio televizije Kosova

Foto: kossev.info

Priština: EKSPLOZIJA u dvorištu Radio televizije Kosova

Snažna eksplozija odjeknula je sinoć u dvorištu RTK, u neposrednoj blizini satelitskih predajnika, javila je ta televizija, navodeći da niko nije povređen.

Srbija
Izvor: Tanjug/ NB

Eksplozija je odjeknula nešto pre 22 sata sinoć, a za sada nije poznato da li je zgrada Radio televizije Kosova napadnuta eksplozivom.

U trenutku eksplozije u zgradi su bili novinari i ostali zaposleni, ali niko nije povređen.

Kancelarija za KiM najoštrije osudila bombaški napad na RTK

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje bombaški napad na Radio-televiziju Kosova, u okviru koje rade redakcije na albanskom, srpskom i drugim jezicima, i upozorava da međunarodne institucije, kao i privremene institucije samouprave u Prištini, moraju uložiti dodatne napore kako bi se očuvala krhka regionalna stabilnost.

Novinari i mediji ne smeju biti meta ni u jednom oružanom ili političkom sukobu, a sinoćni napad zaslužuje najglasniju osudu javnosti i institucija, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

OEBS je takođe oštro osudio napad na RTK, ističući da je reč o napadu na javnu ustanovu i samim tim slobodu govora. U svom saopštenju OEBS potvrđuje da je reč o eksplozivoj napravi koja je bačena blizu satelitskih predajnika.