Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Priština: Tužilaštvo neće pokrenuti istragu o prisluškivanju

Foto: www.intermagazin.rs

Priština: Tužilaštvo neće pokrenuti istragu o prisluškivanju

Tužilaštvo Kosova neće pokretati istragu u vezi sadržaja prisluškivanih telefonskih razgovora šefa parlamentarne grupe vladajuće Demokratske partije Kosova, Adema Grabovcija.

Srbija
Izvor: Tanjug

Državni tužilac Aleksandar Ljumezi je na konferenciji za novinare rekao da su telefonski razgovori visokih zvaničnika ove partije bili predmet međunarodnog razmatranja, Euleksovog tužioca, a u slučaju Ministarstva za transport i infrastrukturu iz 2011. godine.

"Nivo dokaza koji su bili predmet procene međunarodnog tužioca nisu bili dovoljni za podizanje optužnice", kazao je Ljumezi.

Kosovski istraživački sajt "Insajderi" tvrdi da poseduje više od 1.000 snimaka telefonskih razgovora Grabovcija, iz 2011, koga prikazuju kao osobu zaduženu za nezakonite aktivnosti stranke.

Prema tom sajtu, Grabovcijev telefon prisluškivao je Euleks u okviru istraga o njegovim aktivnostima dok je bio zamenik ministra saobraćaja.

"Insajder" tvrdi da telefonski razgovori pokazuju kako Grabovci kontroliše angažovanje ljudi u izvesnom broju kosovskih nezavisnih službi, uključujući kosovsku policiju, pa čak i poništavanje konkursa o upražnjenim mestima kada nije bio zadovoljan rezultatima.

"Insajderi" navodi da je Grabovci odgovoran samo prema dvojici funkcionera u svojoj stranci - lideru PDK Kadri Veseljiju i kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju.

U utorak je kosovski opozicioni pokret Samoopredeljenje pozvao odgovorne da reaguju na objavljene snimke telefonskih razgovora šefa poslaničke grupe Demokratske partije Kosova, Adema Grabovcija, navodeći da oni dokazuju da je Grabovci produžena ruka "dva stuba organizovanog kriminala Hašima Tačija i Kadri Veseljija".