Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Prištinski mediji: Tači u Davosu bio NEPOŽELJAN

Foto: srbijadanas.com

Prištinski mediji: Tači u Davosu bio NEPOŽELJAN

Opozicioni Demokratski savet Kosova (DSK) kritikovao je prisustvo kosovskog predsednika Hašima Tačija na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu jer je, kažu, bilo očigledno da on tamo nije dobrodošao.

Srbija
Izvor: RTS/ Tanjug

Poslanik Demokratskog saveta Kosova Ljumir Abdidžiku navodi da je Hašim Tači suviše vremena proveo šetajući hodnicima sa predsednikom kosovskog parlamenta Kadrijem Veseljijem i svojim savetnicima i da je zapravo bio "primer lidera izolovane države".

"Kosovo je tamo bilo izolovana država sa još izolovanijim liderima. Besciljne šetnje predsednika, na skupu kojem prisustvuje mnogo značajnih svetskih lidera, najbolje svedoči da Tači nije poželjan za susrete sa kosovskim saveznicima", rekao je Abdidžiku, prenela je prištinska Gazeta ekspres.

Prema njegovim rečima, očito je da Hašim Tači i predsedavajući parlamenta Kadri Veselji "više nisu u stanju da grade bilo kakve odnose ili međudržavne kontakte, jer su izolovani od zapadnih zemalja".

Abidžiku navodi da je pokušaj "akrobacije" sa ukidanjem Specijalnog suda za ratne zločine pripadnika OVK, naveo predstavnike međunarodne zajednice da izoluju kosovske lidere.

"Jedini putevi kojima će oni moći od sada da se kreću su regionalnog karaktera", rekao je Abdidžiku.

Tači se, inače, juče sastao sa liderima država Zapadnog Balkana i nekim predstavnicima EU, koji često borave na Kosovu.

Na fotografijama na njegovoj Fejsbuk stranici viđen je kako razgovara sa svojim savetnikom, dok ostali lideri koriste priliku da razgovaraju sa investitorima, piše Gazeta ekspres.