Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Propali dogovori, VOJSKA DEFINITIVNO PROTESTUJE U NEDELJU!

Sastanak u Ministarstvu odbrane/ Foto: Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Propali dogovori, VOJSKA DEFINITIVNO PROTESTUJE U NEDELJU!

Predstavnici Generalštaba i Ministarstva odbrane nisu uspeli da razgovorom spreče Vojni sindikat Srbije da ne organizuje protest.

Srbija
Izvor: insajder.net

Načelnik Generalštaba Ljubiša Diković i ministar odbrane Zoran Đorđević nisu postigli dogovor sa predstavnicima Vojnog sindikata Srbije (VSS) oko poboljšanje socijalnog položaja zaposlenih u Vojsci.

"Nije ispunjen zahtev za utvrđivanje nove osnovice za obračun plata, zbog čega će u nedelju 27. novembra po prvi put zaposleni u Vojsci Srbije javno protestvovati ispred Ministarstva odbrane", kazao je predsednik VSS-a Novica Antić za portal "insajder.net" i tvrdi da vojnici imaju puno pravo da javno iskažu svoje nezadovoljstvo.

Antić tvrdi da vojnici nemaju više kud, te da je prosečan vojnik doveden na ivicu egzistencije.

“Nije ispunjen naš prvi zahtev da se utvrdi nova osnovica za obračun plata. Ministar kaže da nema para i da ne može da poveća plate više od obećanih 5%. To je nešto na šta ne možemo da pristanemo. Nama su plate praktično smanjene za 25 odsto", kazao je Antić uz opasku da je MUP odobrio održavanje skupa koji će početi u nedelju, 27. novembra sa početkom u pet do 12.

“Osim pripadnika Vojske, na protestu će se naći i zaposleni u Policiji, odnosno članovi Policijskog sindikata Srbije kao i predstavnici Sindikata pravosuđa, Udruženja vojnih penzionera I mnogi drugi. Ovo je isključivo radnička solidarnost i skup nema nikakvu političku ili ideološku pozodinu” zaključio je Novica Antić.