Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Protest ispred Skupštine Beograda i koškanje sa policijom

YT Printscreen

Protest ispred Skupštine Beograda i koškanje sa policijom

Dok su gradonačelnik Siniša Mali i predsednik Gradske skupštine ulazili u zgradu građani im vikali "Ubice, ubice"

Srbija
Izvor: B92/Tanjug

Građani okupljeni u inicijativu "Ne davimo Beograd" okupili su se ispred gradske skupštine gde su došli da uruče "otkaz" gradonačelniku Siniši Malom. Osim toga, “otkaz“ žele da uruče i predsedniku gradske skupštine Nikoli Nikodijeviću.

Dok su gradonačelnik i predsednik gradske skupštine ulazili u zgradu, okupljeni su zviždali i uzvikivali "lopovi, lopovi", a kasnije je došlo i do koškanja na samom ulazu kada je policija počela da sa ulaza odguruje građane, među kojima je bilo i starijih ljudi.

Građani su počeli da uzvikuju "ubice, ubice", "koga čuvate", a posle nekoliko minuta se situacija ipak smirila. Ispred zgrade su izašli i zaposleni u gradskoj skupštini, od kojih su neki razgovarali sa liderima protesta, dok su im drugi govorili "da ne napadaju policiju".

Iz zgrade je izašao i funkcioner Samostalnog DSS-a Nebojša Bakarec koji je okupljene upitao "čemu sve ovo", na šta mu je odgovoreno "čemu skupština kada u njoj sede lopovi".


Učesnici skupa "otkaz" objašnjavaju odgovornošću gradonačelnika i predsednika gradske skupštine zbog rušenja objekata u Savamali krajem aprila.

Inicijativa je pre nekoliko dana najavila da će se njihovi predstavnici ubuduće pojavljivati svuda gde i gradonačelnik Beograda.

Slično su najavili i iz Demokratske stranke čiji će odbornici na sednici Skupštine Grada Beograda koja počinje u 10 sati Malom predati potpise 50.000 građana koji traže njegovu ostavku.

"Ukoliko gradonačelnik ne podnese ostavku, ili ne bude smenjen, građani će to uraditi umesto njega, u to sada više nema nikakve sumnje. Danas će u Skupštini grada odbornici DS predati 50.000 potpisa građana koji tu ostavku traže i od njega zahtevati da preuzme odgovornost. Ukoliko to ne bude želeo, tražiću da Skupština raspravlja o toj odgovornosti", naveo je lider beogradskih demokrata Balša Božović.