Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Protest opozicije protiv izborne krađe u subotu u 13h

Foto: twitter.com

Protest opozicije protiv izborne krađe u subotu u 13h

Predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić istakla je na konferenciji za novinare da je lider SNS-a Aleksandar Vučić brutalno pokrao izbore

Srbija
Izvor: Tanjug

Opozicione stranke pozvale su svoje birače i građane da sutra u 13 h dođu ispred sedišta Republičke komisije u Beogradu na veliki protest za odbranu izborne volje građana i protiv falsifikovanja rezultata izbora.

Predstavnici koalicije DSS-Dveri, DS, pokreta Dosta je bilo i koalicije SDS-LDP-LSV to su odlučili na današnjem sastanku nakon što je RIK noćas saopštio rezultate na 99,82 obrađenih biračkih mesta po kojima su DSS-Dveri ispod cenzusa za jedan glas.

Predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić istakla je na konferenciji za novinare da je lider SNS-a Aleksandar Vučić brutalno pokrao izbore i da pokušava da 200.000 glasova koje su oni osvojili, pretoči u svoje mandate.

Ona dodaje da imaju dokaze da je na ovim izborima ukupno pokradeno 300.000 glasova.

“RIK se, kao nezavisna državna institucije pretvorila u produženu ruku operativca SNS-a, vođena je od strane predsedništava SNS-a”, istakla je ona.

Prema njenim rečima, njihova koalicije je puno oštećena jer im je upisana nula na mestima gde su osvojili 6, 7 pa čak i 9 odsto glasova.

“Okupili smo se da se odbrani pravda, istina, sloboda i demokratija kao i pravo da ljudi biraju i da se poštuje njihova volja”, istakla je ona.