Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Pucnjava u Žitišu: Ubijeno pet, ranjeno 20 ljudi

Foto: RTS/Printscreen

Pucnjava u Žitišu: Ubijeno pet, ranjeno 20 ljudi

​Siniša Zlatić (38) osumnjičen je da je pucajući iz kalašnjikova sinoć  u Žitištu ubio petoro, a ranio 20 ljudi.

Srbija
Izvor: NB, Kurir

Direktorka zrenjaninske bolnice Gordana Kozlovački izjavila je da je posle noćašnje tragedije u kafiću u Žitištu u tu ustanovu dopremljeno 22 povređene osobe kojima je urađena dijagnostička procedura i zbrinjavanje. Prema njenim rečima, šestoro je srednje i lakše povređeno, a ostali su zadobili teže povrede, svi iz vatrenog oružja.

Pucnjava se dogodila na festivalu “Chicken fest” oko 1.40 iza ponoći, kada je osumnjičeni ušao u pun kafić i otvorio vatru iz Kalašnjikova.

Prema nezvaničnim informacijama, Siništa je video suprugu sa kojom se nedavno rastao sa novim partnerom, otišao kući, uzeo "kalašnjikov" i prvo pucao u vazduh, zatim u suprugu i njenu drugaricu, da bi potom nastavio da puca po gostima lokala. Meštani su uspeli da mu iščupaju pušku iz ruku, a policija ga je uhapsila.

U Žitište je sitgao i minsitar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je rekao da je pucano iz nelegalnog oružja, da je u pitanju vrlo tragičan događaj, težak za celu zemlju. Ministar je kazao da se radi o čoveku koji nije imao krivičnu, pa čak ni prekršajnu prijavu.