Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PUŠTEN OSUMNJIČENI za Jajince, SRBIJA nije navela da ga zato traži!?

Ilustr/ NB

PUŠTEN OSUMNJIČENI za Jajince, SRBIJA nije navela da ga zato traži!?

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić potvrdio je hapšenje J.J. (35), po Interpolovoj poternici Srbije, koji je nakon saslušanja pušten na slobodu.

Srbija
Izvor: Tanjug/ Klix.ba

Mektić je objasnio da je Jošilo uhapšen na zahtev Srbije, koja ga tereti za udruživanja radi vršenja krivičnih dela i nelegalnog i nezakonitog posedovanja oružja.

"U zahtevu koji smo dobili od Srbije on se ne dovodi u vezu ni sa oružjem pronađenim u Jajincima u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića, ni sa oružjem pronađenim u garaži na Novom Beogradu. Bar to u zahtevu nije navedeno. Da jeste, postupanje bi bilo drugačije", precizirao je Mektić.

J.J. je u Sudu BiH, kaže Mektić, saslušan na okolnosti koje su navedene u Interpolovoj poternici Srbije, a nakon toga on je pušten na slobodu.

"Da je Srbija poslala šire obrazloženje i da je zatražila njegovo izručenje po osnovu bilaterlnog sporazuma, te da je ponudila dokaze, u tom slučaju bi bilo ozbiljnih razgovora za ekstradiciju uhapšenog", naveo je Mektić.

Inače, J.J. je rođeni Sarajlija, a nastanjen je u Banjaluci.

Federalni i banjalučki mediji objavili su ranije danas da je u Banjaluci uhapšena jedna osoba koja bi, kako je navedeno, mogla da ima veze sa oružjem pronađenim u blizini porodične kuće srpskog premijera Aleksandra Vučića u Jajincima, odnosno u garaži na Novom Beogradu.