Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PUTIN: Srbiji nije lako, ali će prevazići probleme

Foto: kremlin.ru

PUTIN: Srbiji nije lako, ali će prevazići probleme

Predsednik Rusije ocenio je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije, da u datim međunarodnim okolnostima Srbija nije u jednostavnom položaju, ali da je uveren da će srpski narod prevazići probleme

Srbija
Izvor: RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je čestitao 65. rođendan predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Vladimiroviču Putinu i poželeo mu dobro zdravlje, kao i politički uspeh, kako u rešavanju problema u svetu, tako i daljem unapređenju odnosa sa Republikom Srbijom.

Kako se navodi u saopštenju iz Kabineta predsednika, Putin je izrazio ličnu zahvalnost predsedniku Vučiću za unapređenje odnosa dve zemlje.

"Vladimir Vladimirovič Putin naglasio je da su međunarodne okolnosti takve da Srbija nije u jednostavnom položaju, ali da je uveren da će srpski narod, kao i uvek kroz svoju istoriju, pokazati svoj karakter, i pod vođstvom predsednika Vučića prevazići sve probleme", istaknuto je u saopštenju.

Putin je u telefonskom razgovoru rekao Vučiću da je uveren da će pod njegovim vođstvom "Srbija i srpski narod ići samo napred".

Dvojica predsednika su se dogovorila da u najskorije vreme kontaktiraju, sastanu se i nastave rad na povećanju obima saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije u svim oblastima, zaključeno je u saopštenju.