Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RADETA SE SMEJE HAGU Evo šta radikale štiti od IZRUČENJA TRIBUNALU

Ilustracija: Novosti.rs

RADETA SE SMEJE HAGU Evo šta radikale štiti od IZRUČENJA TRIBUNALU

Troje radikala zaštićeni od izručenja Hagu.

Srbija
Autor: B92, Nova Borba

Međunarodau poternica za izručenje troje radikala tribunalu u Hagu trenutnu u Srbiji ne znači praktično ništa, pošto je Viši sud doneo odluku da nema uslova za izručenje Vjerice Radete, Jove Ostojića i Petra Jojića.

Kako je rekao predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim sudom Rasim Ljajić nalazimo se u pravnom vakuumu.

“Viši sud u Srbiji doneo odluku, odnosno rešenje da nema uslova za izručenje tri naša građanina. Nikakva politička odluka ne može da anulira odluku domaćeg suda”, rekao je Ljajić.

Troje radikala štiti i njihov poslanički imunitet zbog kog ne mogu biti uhapšeni. Ipak i imunitet može biti ukinut, ali to predlaže administravini odbor skupštine kojim predsedava Aleksandar Martinović.

Vjerica Radeta, nap omen izručenja počinje da se smeje. Ona navodi da ništa od optužbi za uticanja na svedoke I nepoštovanje suda nije tačno.

S druge strane, nepoštovanje suda ne postoji kao obaveza za izručenje građana Srbije Haškom tribunalu, tako da nema osnova da se priča o tome. Ne znam ko bi to mogao da se usudi da prekrši Ustav i izruči svoje građane iako nema osnova za to”, kaže Radeta.

 


Dragisa:  
"TRIBUNAL" Na srpskom se to kaze SUD! Prestanite da se glupirate i da se tako drsko ponasate prema vasim citaocima. To je odraz vase (ne)kulture !

01.12.2016 00:36h    26     29