Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RADIĆE SUD! RADULOVIĆ SPREMA TUŽBU PROTIV DW: "Nemam dugove u Americi", EVO DOKAZA

Saša Radulović dobio izveštaj američke Poreske/ Ilustracija: Nova borba

RADIĆE SUD! RADULOVIĆ SPREMA TUŽBU PROTIV DW: "Nemam dugove u Americi", EVO DOKAZA

Stigao je izveštaj Američke poreske uprave o dugovanjima Saše Radulovića u toj zemlji.

Srbija
Autor: Nova borba

Pokret "Dosta je bilo" objavio je izveštaj Američke poreske uprave, odnosno elektronski izveštaj te američke institucije, na osnovu koga se vidi da lider tog pokreta Saša Radulović ne duguje niti jednog dolara u Sjedinjenim Američkim Državama.

Elektronski izveštaj o Američke poreske uprave o dugovanju Saše Radulovića u SAD/ Foto: dostajebilo.rs

Nakon što je Saša Radulović uspeo da dobije elktoronski izveštaj, on je najavio i da će tužiti nemački "Dojče Vele" (DW) zbog niza neistina koje su izrekli protiv njega i pokreta "Dosta je bilo" zloupotrebivši tako, kako navode iz pokreta, svoj ozbiljan medijski ugled kada su 5. avgusta objavili senzacionalistički i krajnje neprofesionalan tekst u kome se tvrdi da lider parlamentarnog pokreta u SAD duguje više od milion dolara za porez.

"Dojče vele je obmanuo javnost ne jednim tekstom, nego kampanjom čiju su okosnicu činila čak tri teksta i mnogobrojna tv i radio gostovanja njihovog novinara Nemanje Rujevića koji je govorio da je Saša Radulović “ostavio američke poreznike praznih ruku“ i da „poreznici još čekaju svoj milion“, tvrdeći da je lider pokreta „Dosta je bilo“ „pobegao iz Amerike“ da ne bi platio porez. Sve ovo su začinili i tvrdnjom da je Saša Radulović papreno platio svoj nastup na biznis kanalu CNN-a 2001. godine što je potpuna laž", navodi se u saopštenju pokreta DJB.

Iz tog pokreta tvrde i da je DW prikrio činjenicu da nikada nije imao kontakt sa američkom Poreskom upravom jer ona ne daje podatke o poreskim obveznicima koji su tajni, već da je pribavio papir iz lokalnog San Mateo katastra. Dojče vele je tvrdio da je “papir sa svežim pečatom od 20. jula ove godine” dobio od američke Poreske uprave, prikrivajući da se na papiru jasno vidi da je iz 2005. godine i da više nije važeći.

"Sve ovo poslužilo je za prljavu kampanju protiv najjačeg opozicionog lidera u trenutku kada je raskrinkavao laži mandatara u Skupštini. U medijima je objavljeno 311 priča o “milionskom dugu”, od čega je samo na televiziji emitovano 40 priloga. U orkestriranom napadu na Sašu Radulovića posebno su se istakli TV Pink i Informer, premijerove udarne medijske pesnice zahvaljujući kojima se održava na vlasti", dodaju iz tog pokreta i najavljuju tužbu protiv Dojče Velea i Nemanje Rujevića, ali i protiv "premijera, njegovih tabloida i svih drugih koji su učestvovali u ovoj kampanji".