Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Radikali najavljuju isti scenario: "DAVENPORT NEĆE PREDSTAVITI IZVEŠTAJ"

Vojsilav Šešelj/ Foto: Novosti.rs

Radikali najavljuju isti scenario: "DAVENPORT NEĆE PREDSTAVITI IZVEŠTAJ"

Lider SRS-a preti šefu delegacije EU u Srbiji da neće pročitati izveštaj u Skupštini Srbije

Srbija
Izvor: Novosti.rs

Iz Srpske radikalne stranke upozorili su šefa delegacije EU Majkla Davenporta da neće predstaviti izveštaj o napretku Srbije u našem parlamentu. Prema rečima njihovog lidera Vojislava Šešelja izveštaj može da bude predstavljen poslanicima, ali da oni neće dozvoliti da ga predstavi Davenport.

"Poslovnik propisuje da se, osim poslanika, na odboru može obratiti samo neko od stručnjaka za određenu oblast, a Davenport to nije. Ukoliko bude ponovo pokušao da se obrati, ponoviće se ista stvar", kazao je Šešelj za "Novosti".

Podsećanja radi, radikali su dobacivanjem i puštanjem pesama o Trampu sa telefona u četvrtak blokirali rad skupštinskog Odbora za evropske integracije. Davenport je sačekao nekoliko minuta da se atmosfera smiri kako bi mogao da govori, ali radikali nisu odustajali, pa je predsednica odbora Marinika Tepić posle nekoliko pauza prekinula sednicu i najavila nastavak "kada se steknu uslovi".

Tepićeva je povodom žalbi SRS-a kazala da će dokument prevesti Vlada pošto je zvanično njoj i upućen.

"Izveštaj se mogao predstaviti i samo usmeno, a Davenport je bio spreman da govori na srpskom. Mi o tom dokumentu ne glasamo, a cilj je bio samo da se poslanici upoznaju sa njegovim sadržajem i postave pitanja ako žele. Međutim, radikali su očigledno želeli da to spreče", zaključila je Tepićeva.