Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RADIKALI SPREČILI Devenporta da predstavi izveštaj

Foto: Tanjug

RADIKALI SPREČILI Devenporta da predstavi izveštaj

Sednica odbora je odložena do daljnjeg odnosno dok se ne steknu uslovi za njeno održavanje.

Srbija
Izvor: N1

Poslanici Srpske radikalne stranke (SRS) reklamiranjem povrede poslovnika sprečavali su šefa delegacije EU u Srbiji Majkla Devenporta da predstavi izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije na sednici skupštinskog Odbora za evropske integracije.

Radikali kažu da nisu dobili izveštaj na srpskom jeziku, već samo na engleskom i tvrde da neće dozvoliti obraćanje Devenporta.

Predsednica Odbora Marinika Tepić je poslanicima SRS koji su tražili prevod izveštaja na srpski jezik rekla da on još nije u službenoj upotrebi da bi bio na srpskom jeziku.

"Ne može niko usmeno predstavljati izveštaj. Morate nam obezbediti izveštaj na srpskom jeziku. Devenport nema pravo da učestvuje u radu ovog odbora, ali može da bude pozvan da učestvuje u radu posebne sednice Narodne skupštine", rekao je poslanik SRS Nemanja Šarović.

Šefu misije EU je poručio da mu "nije mesto za stolom" za kojim sedi predsedavajući odbora i da kao gost može da sedi na galeriji ili na nekom drugom mestu.

Poslanik radikala Jovo Ostojić, čije izručenje sa još dva člana SRS traži Haški tribunal, izašao je za govornicu i rekao da je Davenport tu zbog njega.

"Došao je mene da uhvati, lepo se ponašajte, zar bi ste se tako ponašali da se radi o vašoj grbači", upitao je Ostojić članove Odbora.