Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Radulović i DSS sve bliže dogovoru!

SAŠA RADULOVIĆ I SANDA RAŠKOVIĆ-IVIĆ

Radulović i DSS sve bliže dogovoru!

Vrh DSS okupljen oko Dragane Trifković se oštro protivi.

Srbija
Autor: Nova borba

Osetno udaljavanje DSS i Dveri, saveznika koji su zajedno izašli na protekle izbore, događa se zbog sve češće komunikacije lidera pokreta Dosta je bilo sa predsednicom DSS, Sandom Rašković-Ivić.

Ivićeva je još u kampanji najavljivala ovakvu mogućnost, a pregovori o budućoj saradnji su intenzivirani poslednjih dana.

Predstavnici ove dve organizacije su prošle sedmice finalizirali dogovor, po kome će poslaniči klubovi DJB i DSS sarađivati, i to tako što će se pokret Saše Radulovića baviti pre svega ekonomijom, a DSS spoljnom politikom.

Nezadovoljstvo u DSS zbog saradnje sa DJB

Međutim, većina visokih funkcionera DSS glasno negoduje zbog ovakvog razvoja situacije, i to je grupacija koja se sada okupila oko Dragane Trifković, koja nije narodni poslanik, ali ima bliske i čvrste kontakte sa političarima u Rusiji.

Dragana Trifković (DSS) u Ruskom parlamentu.Nezadovoljnici u DSS ističu da je poznata stvar da je kampanju DJB vodio IRI (Međunarodni Republikanski Institut) koji se direktno finansira od strane SAD, pa proruski orijentisani kadrovi DSS ovo vide kao prepreku za saradnju sa pokretom Saše Radulovića.

Kako NB saznaje, o ovome se još uvek nisu izjašnjavali organi DSS, ali postoji mogućnost da se to pitanje pokrene na inicijativu „ruske“ struje u DSS, koja, kako se procenjuje ima dominantnu poziciju u toj stranci.

Dogovor Radulovića i Rašković-Ivić podrazumeva i to da obe stranke deklarišu svoje organizacije kao evroskeptične, a izjava Saše Radulovića od prošle sedmice to i dokazuje.

Dveri - ćute

Srpski pokret Dveri – koalicioni partner DSS još uvek nije zauzeo stav o saradnji u takvom bloku, ali nije isključeno da u narednom periodu taj pokret - ili pristupi novom okupljanju oko DJB ili pak da vodi potpuno samostalnu politiku u odnosu na koalicionog partnera.