Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Radulović ljut na američkog ambasadora zbog podrške Vučiću

Saša Radulović Foto: Medija centar Beograd

Radulović ljut na američkog ambasadora zbog podrške Vučiću

Američki ambasador Kajl Skot nedavno je lidera pokreta Dosta je bilo Sašu Radulovića pitao da li je spreman da podrži novu vladu, piše "Blic".

Srbija
Izvor: Blic.rs

"Blic" navodi da je do sastanka je došlo na inicijativu Skota, koji je sa Radulovićem popričao u sedištu DJB u Brankovoj ulici. Razgovor se, međutim, nije završio u skladu sa očekivanjima američkog ambasadora jer mu je na samom početku zamereno što podržava Aleksandra Vučića.

- Radulović ga je upitao zašto zarad kratkoročnih interesa koje imaju sa Srbijom podržavaju Vučićevu vladu koja se ne drži svih onih vrednosti za koje se zalaže Amerika i koje su utkane u njihov ustav. One se tiču vladavine prava, nezavisnih institucija, nezavisnog pravosuđa i slobode medija, a pomenuo mu je i krađu na parlamentarnim izborima - navodi sagovornik „Blica“.

Da je došlo do sastanka sa Skotom, potvrdio nam je i sam Radulović. On za naš list kaže da ga je ambasador Skot pozvao posle izbora i da ga je prilikom njihovog susreta pitao da li je spreman da podrži vladu.

- Odgovorili smo mu da očekujemo brzi krah Aleksandra Vučića i nove izbore. Ukazali smo mu na kršenje osnovnih američkih proklamovanih vrednosti, a najskoriji primeri su svakako rušenje u Savamali i smenjivanje na RTV - navodi Radulović.

„Blic“ juče nije dobio komentar ambasadora Skota na Radulovićeve navode.

Saša Radulović kaže da ne zna da li će ga mandatar za sastav vlade pozvati na razgovor, ali da ako ga pozove, želi da razgovor bude u četiri ujutru kako „građanima ne bi oduzimao vreme za razgovor sa Vučićem“.

- Bilo bi dobro da susret bude od četiri do pet i da bude u kasarni. To šalje dobru poruku, jer je rekao da će sa građanima razgovarati od pet do osam. To je i dobra prilika da mu uručim tužbu, jer sud ne može dve godine da nađe premijera - rekao je Radulović.

On je naveo i da Dosta je bilo želi da uruči premijeru knjigu Dušana Pavlovića „Mašina za rasipanje para“, ali i da mu postavi još mnogo pitanja, recimo o Savamali...