Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RAKETAŠI ZA PONOS: Nebo nad Srbijom bezbedno

Foto: RTS

RAKETAŠI ZA PONOS: Nebo nad Srbijom bezbedno

Povodom uspešno izvršenog bojevog gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru na poligonu Šabla u Bugarskoj, ministar odbrane Aleksandar Vulin upitio je čestitku pripadnicima 250. raketne brigade za PVD Vojske Srbije.

Srbija
Izvor: RTS

"Ponosni smo na vaš uspeh, kojim ste potvrdili odličnu obučenost i uverenje da je nebo nad Srbijom bezbedno", navodi se u čestitki ministra Vulina i podseća na podvig pripadnika 250. raketne brigade koji su, braneći Srbiju u NATO agresiji 1999. godine oborili najmoderniji "nevidljivi" avion F-117.

Prema njegovim rečima, uspeh je utoliko veći jer su oborili sve mete u izuzetno složenim meteorološkim uslovima.

"Time ste pokazali da ste dostojni nastavljači slavnih ratnika koji su branili Srbiju i njeno slobodno nebo, ali i moderno obučeni vojnici koji znaju da na najbolji način koriste tehniku kojom raspolažu", ističe se u čestitki.

Kako se dodaje, četvrtim uspešnim gađanjem na poligonu Šabla pokazan je kontinuitet kvalitetne obuke u 250. raketnoj brigadi za PVD.

"Na nama je da nastojimo da vam obezbedimo još savremenije naoružanje u cilju jačanja Vojske Srbije i mirnog sna svih naših građana", istakao je ministar Vulin čestitajući pripadnicima brigade još jednu uspešnu proveru operativnih sposobnosti i visok nivo interoperabilnosti sa bugarskim kolegama.