Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Rama i Vučić o odnosima Srbije i Albanije na margini Samita o zapadnom Balkanu

Edi Rama i Aleksandar Vučić/ Foto: vlada Srbije

Rama i Vučić o odnosima Srbije i Albanije na margini Samita o zapadnom Balkanu

Vučić je rekao da će se truditi da osnosi Beograda i Tirane budu što bolji.

Srbija
Autor: NB

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, boraveći u jednodnevnoj poseti Parizu, sastao se sa predsednikom Vlade Republike Albanije Edijem Ramom, sa kojim je razgovarao o unapređenju ekonomske saradnje dveju zemalja.

Vučić je istakao da je dogovoren susret političke i ekonomske elite dveju zemalja, a tokom sastanka je naglašen i značaj izgradnje autoputa Niš - Priština, jačanje avio linije Beograd - Tirana, kao i veće učešće srpskih građevinskih kompanija u izgradnji infrastrukturnih projekata na albanskoj obali.

Predsednik Vlade Srbije naglasio je da će o otvaranju avio linije Beograd - Priština uskoro ponovo razgovarati sa zvaničnicima EU u Briselu, jer, po statističkim podacima, veliki broj putnika na prvim letovima Beograd - Njujork upravo dolazi sa Kosova i Metohije i Albanije. Otvaranje nove avio linije sa Prištinom bi taj broj umnogome povećalo. On je naglasio da će na taj način Beograd postati regionalni centar.

„Radićemo na tome da odnosi Srbije i Albanije budu što bolji, u cilju očuvanja regionalne stabilnosti, ali i zbog ekonomskih interesa naših građana“, zaključio je premijer Vučić i istakao da Srbija ima suficit u trgovinskoj saradnji sa zemljama regiona i da to mora biti osnov za jačanje, kako političkih, tako i ekonomskih odnosa.