Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Rama: Postoje temelji za zajedničko tržište Kosova i Albanije

Edi Rama/ Foto: gazetatribuna.com

Rama: Postoje temelji za zajedničko tržište Kosova i Albanije

Rama je izjavio da treba udariti svealbanske nacionalne temelje u regionu, te poručio da su "Albanija i Kosovo, jedna zemlja, jedan narod, jedan zajednički san".

Srbija
Autor: NB, Agencije

Predsednik albanske Vlade Edi Rama objavio je na svom fejsbuk nalogu mnoštvo fotografija sa zajedničke sednice vlada Albanije i samoproglašene države Kosovo, istakavši da su Tirana i Priština u prethodne dve godine izgradile dobre temelje za stvaranje zajedničkog tržišta.

On je istakao da je u 2015. godini, trgovinska razmena Albanije i samoproglašenog Kosova po prvi put iznosila 200 miliona evra, da je južna srpska pokrajina postala druga najveća destinacija za albanski izvoz, kao i da Tirana i Priština rade na polju zajedničke energetske bezbednosti.

Rama je dodao i da je objedinjen obrazovni sistem i nastavni program za osnovno i srednjoškolsko obrazovanje Albanije i južne srpske pokrajine.

U Prištini se u petak održana treća zajednica sednica Vlade Albanije i samoproglašenog Kosova, a Rama je izjavio da treba udariti svealbanske nacionalne temelje u regionu, te poručio da su "Albanija i Kosovo, jedna zemlja, jedan narod, jedan zajednički san".