Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RASTE BROJ POVREĐENIH Ukupno 25 povređeno u SUDARU VOZOVA kod Novog Sada

Sudar vozova Foto: Tanjug

RASTE BROJ POVREĐENIH Ukupno 25 povređeno u SUDARU VOZOVA kod Novog Sada

​Dvadeset jedna osoba je lakše, a četiri teže povređeno u sudaru vozova kod Novog Sada, piše RTS.

Srbija
Izvor: RTS, Tanjug

Dvadeset jedna osoba je lakše, a četiri teže povređeno u sudaru vozova kod Novog Sada, piše RTS.

Svi povređeni putnici u sudaru dva voza na pruzi Novi Sad - Sombor, u blizini Novog Sada, zbrinuti su i upućeni kućama, rekao je dežurni lekar Urgentnbog centra Vojvodine Dragan Vulin.

On je to izjavio u razgovoru sa direktorima preduzeća "Infrakstruktura", "Srbijavoz" i "Srbijakargo" koji su došli u Urgentni centar Vojvodine kako bi posetili povređene.

U železničkoj nesreći, koja se dogodila na pruzi Novi Sad - Sombor u blizini Novog Sada, povređeno je ukupno 22 putnika i svi su van životne opasnosti, rekao je Tanjugu v. d. generalnog direktora Srbijavoza Jugoslav Jović.

U Hitnoj pomoći RTS-u je rečeno da su povređene 22 osobe. Osamnaest osoba ima lakše povrede, uglavnom posekotine, a četiri teže povrede. RTS navodi da su nešto kasnije, lekarsku pomoć zatražila su još tri osobe, pa je broj povređenih porastao na 25.

Među povređenima je i petoro dece.

Portparol novosadske Dečije bolnice Dušan Vuković rekao je da je u tu bolnicu primljeno petoro dece povređenih u sudaru dva voza i da su posle ukazane pomoći puštena kućama.

Putnički voz je oko 19.30 udario brzinom od 15 kilometara na sat u poslednji vagon teretnog voza koji se nalazio ispred njega.

Nesreća se dogodila između železničkih stanica Sajlovo-Kisač, pored Novog Sada.