Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RAZMATRA SE nabavka novog naoružanja i vojne opreme srpskoj vojsci

Foto: Tanjug

RAZMATRA SE nabavka novog naoružanja i vojne opreme srpskoj vojsci

Posebno je razmatrana realizacija plana nabavke novog naoružanja i vojne opreme, uključujući i opremanje 1.500 vojnika najsavremenijom opremom i naoružanjem.

Srbija
Izvor: RTS/ Tanjug

Nabavka novog naoružanja i vojne oprema, kao i pripreme za realizaciju prikaza dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije na aerodromu Batajnica, koji će biti deo obeležavanja Dana oslobođenja Beograda, bile su teme zajedničke sednice Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba VS.

Sednicom, koja je održana u Domu Garde na Topčideru, rukovodio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Pored redovnog referisanja o ključnim aktivnostima i stanju u sistemu odbrane, akcenat je bio na upoznavanju ministra odbrane i načelnika Generalštaba Vojske Srbije sa tokom priprema za realizaciju prikaza dela operativnih sposobnosti VS na aerodromu Batajnica - "Sloboda 2017", koji će biti deo obeležavanja Dana oslobođenja Beograda, 20. oktobra.

Osim uobičajenog analiziranja operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije, posebno je razmatrana realizacija plana nabavke novog naoružanja i vojne opreme, uključujući i opremanje 1.500 vojnika najsavremenijom opremom i naoružanjem.

Paralelno sa prijemom novih profesionalnih vojnika po ugovoru, nastavlja se i sa ulaganjima u poboljšanje materijalnog položaja pripadnika Vojske Srbije i njihovih porodica, poput već povećanih dnevnica.

Uskoro se očekuje i značajno povećanje zarada, kao i veliki projekat stambene izgradnje, zaključeno je na zajedničkoj sednici, saopštilo je Ministarstvo odbrane.