Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RAZRADILI biznis: Klan braće Haradinaj švercuje ORUŽJE kroz Srbiju

Ramuš Haradinaj/ Foto: facebook.com

RAZRADILI biznis: Klan braće Haradinaj švercuje ORUŽJE kroz Srbiju

Nekadašnji komandant OVK i bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj vodi jedan od najjačih kriminalnih klanova na Kosovu.

Srbija
Izvor: Blic

Za šverc oružja godinama koristi put kroz Srbiju i naše građane koje debelo plaća, piše "Blic".

Šverc se odvija Dunavom, u Srbiji se sa brodova oružje pretovaruje u kamione za transport peska i ide na Kosovo, odakle kreće i završava na raznim ratištima i kod islamista.

"Prošlog petka kroz Srbiju je prošao nelegalni tovar oružja koje švercuje klan Ramuša Haradinaja, ratnog zločinca sa Kosova", saznaje list u srpskim bezbednosnim službama. Prema tim tvrdnjama, tovar u kojem se nalazilo 1.200 komada kratkih automatskih pušaka, "zbrojovka" i mnogobrojnog lakog naooružanja, krenuo je brodom iz nemačkog Bamberga prošle nedelje i na brodu "Lađar" oružje je bilo smešteno u nepromočive plastične torbe i vezano za korito broda.

Organizator ove grupe je Ramuš Haradinaj, klan operativno vodi njegov brat Daut Haradinaj, koji je na crnoj listi američkog Stejt departmenta, a operativni podaci SAD braću Haradinaj povezuju sa organizovanjem terorističkih grupa koje su izvele napad u Kumanovu.

"Ostali ključni igrači ovog klana su Djuk Nikolaj Dukađini i Ljuljzim Beriša. Upravo su njih dvojica sa Dautom Haradinajem boravili u Novom Sadu prošle nedelje, gde su isplatili Srbe koji im pomažu i dogovorili sledeće isporuke. Ovaj kanal fukcioniše godinama", tvrdi izvor "Blica".