Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Redakcija Nove borbe: Podrška smenjenim kolegama RTV-a!

Ilustracija: NB

Redakcija Nove borbe: Podrška smenjenim kolegama RTV-a!

Apelujemo na UO RTV-a da napravi jasnu razliku između preispitivanja kvaliteta rada i obezglavljivanja javnog servisa na samom početku svog mandata.

Srbija
Autor: NB

Uredništvo našeg portala najoštrije kritikuje munjevitu smenu gotovo čitave uredničke strukture Informativnog programa pokrajinskog medijskog servisa- RTV.

Nova borba poziva Upravni odbor JMU Vojvodine da još jednom preispita svoju odluku o smenjivanju najvećeg dela uredništva dnevne Informativne redakcije te medijske kuće. Apelujemo na UO RTV-a da napravi jasnu razliku između preispitivanja kvaliteta rada i obezglavljivanja javnog servisa na samom početku svog mandata.

Pozivamo i kolege zaposlene u RTV-u da ne politizuju svoj protest, kao i sva novinarska udruženja u Srbiji da podrže urednike i novinare pokrajinskog medijskog servisa u svojoj borbi. Očekujemo i brzu reakciju nadležnih institucija.

Napominjemo da je najbitnije ne dozvoliti da Novi Sad bude pokazna vežba određenih uticajnih struktura, jer danas se to dešava u tom gradu, a sutra bi isti scenario mogao biti primenjen u bilo kom mediju u Srbiji. Primera radi, nezamisliva bi bila situacija da se u nekom uglednom beogradskom mediju, telefonom i preko noći, smeni oko 70-oro ljudi, među kojima čak i prezenteri.

Nova borba ovim putem upućuje poziv svim kolegama iz sfere medija da iskažu solidarnost sa smenjenim novinarima i urednicima RTV-a zarad očuvanja profesije i medijskih sloboda.