Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Redakcija "Politike" zahteva da se ne usvoji ostavka Smajlovićeve

Redakcija "Politike" zahteva da se ne usvoji ostavka Smajlovićeve

Ljiljana Smajlović nije prvi glavni urednik 'Politike' koji ima problema sa menadžmentom i zbog toga zahtevamo od Skupštine da utvrdi odgovornost menadžmenta, navodi se u pismu redakcije novinara

Srbija
Izvor: NovaBorba

Redakcija dnevnog lista "Politika" dostavila je zahtev danas da Skupština "Politike PNM" ne usvoji ostavku dosadašnje glavne i odgovorne urednice Ljiljane Smajlović i da se utvrde razlozi koji su doveli do odluke Smajlovićeve da napusti uredničku poziciju.

Ranije je urednica "Politike" u otvorenom pismu navela da je menadžment sprečava u samostalnom obavljanju posla.

- Ljiljana Smajlović nije prvi glavni urednik 'Politike' koji ima problema sa menadžmentom i zbog toga zahtevamo od Skupštine da utvrdi odgovornost menadžmenta, odnosno direktora preduzeća, Mire Glišić Simić i Nine Samardžić - naglašava se u zahtevu redakcije "Politike", koji je usvojen na sastanku održanom u utorak.

Novinari su još izneli zahtev da prisustvuju sednici Skupštine kada se bude raspravljalo o ostavci Ljiljane Smajlović. Oni su još izrazili zabrinutost zbog nerazjašnjenih vlasničkih odnosa u listu, kao i udela države u upravljanju ovim medijem.