Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
REZULTATI 100 DANA VLADE: Srbija je stabilna, na dobrom je putu i ekonomski napreduje

Aleksandar Vučić/ Foto: Tanjug

REZULTATI 100 DANA VLADE: Srbija je stabilna, na dobrom je putu i ekonomski napreduje

Srpski premijer smatra da sve ide dobrim putem, a nije zadovoljan sa samo "dve ili tri stvari".

Srbija
Izvor: Tanjug

Prvih 100 dana rada nove Vlade Srbije obleženo je u Naučno - tehnološkom parku Zvezdara, a premijer Aleksandar Vučić tim povodom je kazao da je Srbija stabilana, na dobrom putu, ekonomski napreduje, bezbednosno je sigurna i jedan je od stubova regionalne stabilnosti.

"Srbija se nalazi čvrsto na evropskom putu, čuvajući svoju nezavisnost, suverenost i dobre odnose sa svim našim prijateljima, Rusijom, Kinom,Turskom, SAD i druguih zemalja", poručio je premijer.

Prema njegovim rečima, najveća postignuća novog saziva Vlade zasad su fiskalna stabilnost, sigurnost i napredak srpske ekonomije u svakoj sferi.

"Brinuli smo o radnicima, običnim ljudima, svakom čoveku, rekao je Vučić dodajući da je zbog toga odlučeno da minimalna cena rada bude 130 dinara, što je povećanje od sedam odsto i odnosi se i na javni i na privatni sektor", rekao je.

Osvrćući se na rezultate po resorima, on je naveo da je u prvih osam meseci ove godine zabeležen rast u prerađivačkoj, građevinskoj industriji, te da raste poljoprivreda, sektor usluga, promet u trgovini na malo.

"Biće nam najviša stopa rasta uprkos merama fiskalne konsolidacije", poručio je Vučić.

On je obećao i veća ulaganja u IT sektor, a nije zadovoljan samo "dve ili tri stvari" koje će su u budućnosti, kako tvrdi, rešiti.