Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
REZULTATI NAJNOVIJEG ISTRAŽIVANJA: Evo koje su stranke najpopularnije u Srbiji!

Ilustracija: beobuild.rs

REZULTATI NAJNOVIJEG ISTRAŽIVANJA: Evo koje su stranke najpopularnije u Srbiji!

Agencija za istraživanje "Faktor plus" mnjenja sprovela je nove ankete u vezi sa popularnošću političkih stranaka, kao i izbornom pobedom Donalda Trampa u SAD-u.

Srbija
Izvor: alo.rs

Prema danas objavljenim rezultatima istraživanja javnog mnjenja agencije "Faktor plus", poverenje u političke stranke u Srbiji dosta je variralo od poslednjih vanrednih parlamentarnih izbora u našoj zemlji.

Agencija "Faktor plus" je sprovedela istražvanje na uzorku od 1.100 ispitanika u periodu od 9. do 16. novembra i prema rezultatima, Srpska napredna stranka ima i dalje najveću podršku među građanima, sa 51,5 odsto. Slede: SPS (10,4 odsto), Neka druga (10,2), SRS (8,8), Dosta je bilo (7,1 odsto). DS je na petom mestu sa 5,5 odsto glasova anketiranih. Slede Deri (3,3) i PUPS (3,2 odsto).

Iz te agencije navode i da građani nisu naročito raspoloženi za nove izbore. Naime, na birališta bi izašlo 47 odsto grsđana, ne bi glasalo 24 odsto, dok je 29 odsto neodlučno.

Prema istim rezultatima istraživanja, većina ispitanika je zadovoljna što je Donald Tramp pobedio na predsedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama (43 odsto), čak 30 odsto njih smatra da bi Tramp pomogao Srbiji da to zavisi od njega, a da nam neće pomoći misli 24 odsto ispitanika.

Čini se i da građani imaju poverenja u snage bezbednosti jer i pored pretnji kojima su političari bili izloženi u poslednje vreme, čak 42 odsto anketiranih kaže da se oseća bezbedno.